donderdag 24 maart 2011

Spaanse avond in de DRU Cultuurfabriek

Zaterdag aanstaande organiseert Drufilm een avond die in het teken staat van Spanje. Allereerst wordt de ontroerende film ‘Todo sobre mi madre’ vertoond. Na deze film speelt de flamenco-virtuoos Adrian Elissen op zijn gitaar en worden er wervelende dansen opgevoerd. Spaanse hapjes en drankjes maken de avond compleet.

Todo sobre mi madre (met onder meer Penelope Cruz) is een meesterwerk van Pedro Almodóvar, de grootmeester van de Spaanse cinema. Estaban, de 17 jarige zoon van Manuela, komt bij een ongeval om het leven. Manuela vertrekt naar Barcelona om haar ex-man te zoeken en hem het droevige nieuws te vertellen. Ze vindt hem, maar hij blijkt niet meer de man te zijn die hij ooit was. Ook ontmoet ze een oude vriendin, en samen met haar probeert ze weer wat van het leven te maken. Deze liefdevolle en erg ontroerende moderne klassieker won in 2000 een Oscar voor de beste niet-Engelstalige film.

Na de film is het tijd voor Adrian Elissen. Deze Amsterdamse flamencospecialist heeft het vak geleerd van onder andere de beroemde Paco Peña. Ook maakte Elissen deel uit van Spaanse flamencogroepen en stond hij met een solorecital in het Amsterdams Concertgebouw. In de DRU Cultuurfabriek weet hij ongetwijfeld zijn passie voor Spaanse muziek op de bezoekers over te brengen.

Dansers verbonden aan de Ulftse Fundacion Español laten ook hun kunsten zien. Ingetogen of uitbundig, geen dans kent voor hen geheimen. De Fundacion Español is ooit opgericht door Spaanse arbeiders die in de ijzergieterijen van de oude Dru werkten. Binnenkort komt er een boek uit over de ervaringen van deze Ulftse Spanjaarden. Op de Spaanse avond is er informatie over te verkrijgen. Om het Spanjegevoel compleet te maken zorgt het Schaftlokaal (het restaurant van de DRU Cultuurfabriek) voor typisch Spaanse hapjes en drankjes.

De entree voor deze Spaanse avond bedraagt 10 euro voor film, muziek, dans en hapjes. De film begint om 20.00 uur in de theaterzaal van de DRU Cultuurfabriek, maar al vanaf 19 uur zorgen jeugdige flamencodansers voor een ontvangst in Spaanse stijl.

Na de film wordt het programma voortgezet in de sfeervolle conferentiezaal boven het Schaftlokaal. Kaarten zijn verkrijgbaar aan de balie van de DRU Cultuurfabriek, Hutteweg 24 in Ulft, of via www.dru-fabriek.nl.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten