zondag 29 mei 2011

Vaartocht Oude IJssel vanaf DRU Cultuurfabriek

Afgelopen zaterdag vond de aftrap van de vaartocht op de Oude IJssel plaats, een initiatief van de gemeente Oude IJsselstreek en Waterschap Rijn en IJssel. Vanaf 11 juni kun je vanaf de DRU Cultuurfabriek in Ulft richting Doetinchem varen. En weer terug.

Genodigden tijdens openingshandeling

Het is een prima boot, de Viking II. Het is een oude reddingsboot en er kunnen zo'n 25 mensen op. Niet groot en het heeft ook geen dak. Maar daardoor zo charmant en erg leuk. Op deze boot beleef je de Oude IJssel en dat is precies de bedoeling!

Het is een proef. De exacte vaartijden moeten nog worden bepaald, vrijwilligers die onderweg over de Oude IJssel vertellen worden nog opgeleid en de arrangementen worden straks via VVV Achterhoek aangeboden. Het zal vast niet in een keer vlekkeloos verlopen, maar wat een leuke spontane reacties tijdens de eerste vaartocht!

Peter van Toor vertelt over de geschiedenis van de Oude IJssel

Ik was vooral benieuwd naar het stukje in Ulft, vanaf de brug N318 richting Terborg (Schuylenburg). Daar kun je normaal gesproken niet komen. Er loopt geen weg of fietspad en daardoor is dit extra aantrekkelijk om nu te bevaren!

Op 7 juni, tijdens het VNG-congres, vaart de boot rondom de DRU Cultuurfabriek en kun je gratis kennismaken. Maak er gebruik van, 't is echt leuk!

DRU Cultuurfabriek vanaf het water

Geen opmerkingen:

Een reactie posten