maandag 28 november 2011

DE WOLFF DENDERT DOOR DE DRU CULTUURFABRIEK

DE WOLFF DENDERT DOOR DE DRU



Zaterdagavond 26 november was de popzaal van de DRU-Cultuurfabriek afgeladen vol met een enthousiast publiek voor het Limburgse rocktrio DeWolff. De broers Luka (drums) en Pablo (gitaar, zang) van de Poel en toetsenist Robin Piso kwamen naar Ulft na een enerverende week waarin bekend werd dat de band een platencontract in Australië heeft bemachtigd. Ook is de 80 minuten durende documentaire over de band op het documentairefestival IDFA in première gegaan. Verder maakte de band bekend dat op 16 december a.s. een prachtig document verkrijgbaar is: ‘Letter God: A Few Words On Psychedelica’, een boek met alle (handgeschreven) teksten, veel foto's èn het concert op Lowlands 2011 op dvd en cd.



De muziekstijl van DeWolff is goed vergelijkbaar met stevige rockbands uit de seventies als Deep Purple (vooral door het gebruik van het Hammondorgel van Robin), Cream en Led Zeppelin (de gitaarexplosies van Pablo en de bijzondere ritmes van Luka) èn van een hedendaagse band als het Australische Wolfmother.















De band werd opgericht in 2007 en twee jaar later verscheen het debuutalbum ‘Strange Fruits and Undiscovered Plants’, dat dusdanig goed werd ontvangen dat ze dat jaar voor het eerst op Pinkpop speelden. Begin dit jaar verscheen de nieuwe cd ‘Orchards/Lupine’ en was de band ondermeer te zien op festivals als Highlands (Amersfoort) en Lowlands (in de grote Alpha tent) en het Hongaarse Sziget. In het voorjaar werd hun optreden in Bonn opgenomen voor het legendarische Duitse tv-programma Rockpalast, dat later werd uitgezonden.



Zaterdagavond maakte de band er een enerverend optreden van. Afgaand op de reacties op de website van de band was dit een van de beste van de huidige toernee. Het aanwezige publiek bestond uit zowel jongere als oudere rockliefhebbers, die zich ook vermaakten met het voorprogramma Voodoo Boogie. Voor en na de optredens werden de bezoekers getracteerd op de uitstekende muziekkeuze van dj Pim Adema.



Tijdens de toegift sprong gitarist Pablo van het podium om al crowdsurfend enkele meters door het publiek vervoerd te worden. Hoewel hij eerst wat onzacht op de grond belandde kwam hij uiteindelijk toch weer het podium op om het optreden af te maken.



Afgelopen zaterdagavond heb ik ook een paar foto's gemaakt tijdens een super vet optreden van DeWolff! Hieronder staan er een aantal.



















Groeten Valentijn





SETLIST DEWOLFF DRU-Cultuurfabriek 26-11-2011

1 EVIL AND THE MIDNIGHT SUN

2 LOVE IN C MINOR

3 VICIOUS TIMES

4 DIAMONDS

5 DEVIL'S DUE

6 YELLOW RAT MAGIC BLUES

7 DON'T YOU GO UP THE SKY

8 THE PISTOL

Toegift:

9 GOLD AND SAVED

10 THE THRILLS





Tekst: Harry Pater

Fotografie: Stan Bouman, Valentijn Tempels

Geen opmerkingen:

Een reactie posten