zaterdag 26 november 2011

Feelgood film The Tree binnenkort te zien

Woensdag 30 november draait het filmhuis van de DRU Cultuurfabriek de ontroerende feelgood film The Tree. Regisseur Julie Bertuccelli maakte met deze film een ode aan het leven.

Peter, vader van een harmonieus gezin, sterft onverwacht. Moeder Dawn blijft achter met haar vier kinderen en kwijnt weg van verdriet. Jongste dochter Simone vindt troost bij de reusachtige vijgenboom in de tuin van hun huis. Ze denkt dat de ziel van vader in de boom woont. Ook haar gezinsleden beginnen dat te geloven.

De boom is zo kolossaal dat hij een bedreiging voor het huis wordt. Er waait eens een tak af, wortels duiken in de fundamenten. Wat te doen?
Als de moeder een nieuwe man ontmoet en een nieuw leven gaat opbouwen, is dat voor de kinderen weer erg wennen. Maar veerkrachtig als mensen kunnen zijn krabbelt het gezin langzaam overeind.

The Tree is vooral een warme en romantische film met ook nog eens een prachtige soundtrack (met dank aan Patrick Watson).
Het spel van de pas zevenjarige Morgana Davies (als dochter Simone) is verbluffend en Charlotte Gainsbourg (als moeder Dawn) is als altijd indrukwekkend.
De film speelt zich af in Australiƫ, in het mooie Queensland. Dat levert adembenemende beelden van de nog redelijk ongerepte natuur op.

The Tree wordt vertoond in de theaterzaal van de DRU Cultuurfabriek, Hutteweg 24 in Ulft. De aanvang is om 20 uur, een kaartje kost € 6,- en is verkrijgbaar aan de balie of te bestellen via een klik.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten