zondag 25 december 2011

Feelgood film Les Choristes

Woensdag 28 december is in de DRU Cultuurfabriek de Franse film Les Choristes te zien. De film past in de traditie van het filmhuis om rond de kerst een film met veel koormuziek te vertonen.

Op een kostschool voor moeilijk opvoedbare jongens probeert de directeur als een ware dictator de orde te handhaven. Op de kwajongens heeft dat een averechts gevolg.
De werkloze muziekleraar Clément Mathieu wordt als nieuwe schoolopzichter benoemd. Hij is het niet eens met de aanpak van de directeur. Een menselijker benadering zal meer effect op de jongens hebben, zo denkt hij. Mathieu probeert ze daarom te interesseren voor zijn passie: muziek. De directeur geeft hem toestemming om een jongenskoor te beginnen, maar het is moeilijk om de jongens allemaal zover te krijgen. Ook ondervindt Mathieu veel tegenwerking.

Inmiddels wordt het een traditie dat het filmhuis rond de kerstdagen een film draait met veel koormuziek erin. Het past bij de Kerst en bij de zo koorrijke Achterhoek. Na As it is in heaven en Young @ heart is Les Choristes een mooie voortzetting van die traditie.

Les Choristes is een erg onderhoudende film over de magie van muziek. Op een aangename en sympathieke manier wil regisseur Christophe Barratier (zelf ook musicus) laten zien hoe je met liefde en aandacht veel kunt bereiken. Gérard Jugnot zet als Clément Mathieu een invoelende en hartverwarmende leerkracht neer.
Het acteren van de jongens is bijzonder naturel en hun zangkunst is meer dan overtuigend.
Les Choristes is al met al een bijna sprookjesachtige feelgood film en is daarom de perfecte afsluiting van het jaar.

De film wordt vertoond in de theaterzaal van de DRU Cultuurfabriek, Hutteweg 24 in Ulft. De aanvang is om 20 uur, een kaartje kost € 6,- en is verkrijgbaar aan de balie of te bestellen via een klik.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten