zaterdag 14 januari 2012

WISHBONE ASH featuring Andy Powell & SUPPORT FABIAN ANDERHUB

WISHBONE ASH featuring Andy Powell
& SUPPORT FABIAN ANDERHUB
DRU-Cultuurfabriek Ulft, 12 januari 2011.
Na het prima voorprogramma van de Zwitserse bluesrockband van gitarist-zanger Fabian Anderhub, die aan het eind een prima interpretatie geeft van de Johnny Cash klassieker Ring Of Fire, is het tijd voor de legendarische band WISHBONE ASH.

Hoewel er van de inmiddels 42-jarige band alleen gitarist-zanger Andy Powell is overgebleven, is de band nog steeds alive & kickin' en is de overall sound niet echt veranderd. Het dubbele gitaarspel is nog steeds het belangrijkste deel van het geluid van de band, alleen is het (al geruime tijd) niet langer Ted Turner of Laurie Wisefield als tweede gitarist, maar de Finse snarenplukker Jyrki "Muddy" Manninen, die in 2004 zijn landgenoot Ben Granfelt verving. Op bas is Bob Skeat al geruime tijd actief in de band terwijl drummer Joe Crabtree in 2007 tot de band toetrad.
In een goed gevulde popzaal genieten de aanwezigen (voornamelijk vijftigplussers) van een concert met een flinke hoeveelheid klassiekers van Wishbone Ash, aangevuld met een stel songs van de nieuwe cd Elegant Stealth. Dit nieuwe werk past naadloos tussen songs als Warrior, Persephone, Jailbait en opener Real Guitars Have Wings. Na ruim anderhalf uur wordt het concert besloten met een lekker lange uitvoering van Phoenix. Het publiek heeft nog niet genoeg van de band en dus komen de heren terug voor de toegift. En wàt voor een toegift: in een lange medley komen The King Will Come, Blowin' Free en Mud-slick voorbij.

Andy Powell speelt het grootste deel van de avond op zijn Flying V, af en toe afgewisseld met een Telecaster, Stratocaster en een 12-snarige Burns. Zoals het hoort bij deze band vliegen de gitaarsolo's je om de oren, waarbij Manninen laat horen niet veel onder te doen voor het werk van Powell. De heren hebben er zichtbaar plezier in, getuige de breedlachende Bob Skeat en diens ritmepartner Joe Crabtree.

Ook nu hadden de thuisblijvers weer ongelijk, want de paar honderd aanwezigen genoten met volle teugen van het concert. Na afloop hoorde ik iemand zeggen 'Ik kende deze band niet eens, maar ik vond ze per gespeeld nummer beter worden. En aan het eind vond ik het echt fantastisch!'


SETLIST WISHBONE ASH 12.1.2012
Real Guitars Have Wings
Open Road
Can't Go It Alone
Warrior
Lady Jay
Keeper Of The Light
Persephone
Warm Tears
Faith Hope And Love
The Pilgrim
Reason To Believe
Jailbait
Invisible Thread
Phoenix
The King Will Come / Blowin' Free / Mud-slick

Hieronder een paar foto's van dit optreden.

Tekst: Harry Pater
Foto's: Valentijn Tempels

Geen opmerkingen:

Een reactie posten