vrijdag 20 maart 2015

Verslag Rolling Stones Special 14-3-2015

Zaterdagavond 14 maart tegen acht uur loopt de theaterzaal behoorlijk vol met fans van The Greatest Rock ‘n’ Roll Band In The World, The Rolling Stones. Zij genieten een uur lang van de documentaire Stones In Exile, die gaat over het opnemen van het dubbelalbum Exile On Main St. uit 1972.

Om belastingtechnische redenen verhuisden de muzikanten eind 1970 naar het zuiden van Frankrijk en na een zoektocht naar een goede studio besloten ze om in de kelder van de door Keith Richards gehuurde villa de songs op te nemen met de eigen mobiele studio (in een vrachtwagen). In de documentaire zijn veel beelden te zien van de opnamesessies en recent gemaakte interviews met de meeste bandleden en natuurlijk is er muziek te horen van wat later Exile On Main St. zou worden.



Na de documentaire is het behoorlijk druk bij de grote stand van Rockawhile met vooral Rolling Stones artikelen (cd’s, lp’s, dvd’s, boeken, posters, t-shirts, etc.), naast albums, singles, kalenders, enzovoorts van diverse andere bands en artiesten in vrijwel alle genres.




Een halfuurtje na de filmvoorstelling begint in de popzaal het optreden van een van Nederlands beste Rolling Stones tributebands, de achtkoppige Rock ‘n’Roll Circus uit Eindhoven. Deze uitstekende band speelt vooral songs uit de Exile On Main St. periode, maar ook oudere en nieuwere songs van the Rolling Stones worden niet vergeten. 



Een greep uit de setlist: Dancing With Mr. D., Jumping Jack Flash, Bitch, Brown Sugar, Gimme Shelter (met een grote rol voor de zangeres), Happy, It’s Only Rock ‘n’ Roll (But I Like It), Sweet Virginia, Midnight Rambler, You Can’t Always Get What You Want en Sympathy For The Devil. De band speelt twee sets met tussendoor een korte pauze.



Tekst en foto’s: Harry Pater
Zie ook de diaserie van René Moorman, hieronder:


Een deel van het optreden van Rock 'n Roll Circus'is gefilmd door Gerard Hillen, is te zien op https://www.youtube.com/watch?v=3h0vfQLp2ko&feature=youtu.be

Geen opmerkingen:

Een reactie posten