zondag 22 januari 2017

Martin Turner, ex Wishbone Ash zanger en bassist, bij Poppodium DRU-Cultuurfabriek
Martin Turner,  ex Wishbone Ash zanger en bassist, bij Poppodium DRU-Cultuurfabriek 

Vrijdagavond 20 januari waren zo'n honderd muziekliefhebbers getuige van het concert van zanger/bassist Martin Turner en zijn band in de popzaal van de DRU Cultuurfabriek. Naast werk van zijn nieuwste album stond het optreden vooral in het teken van de band waarvan Turner medeoprichter was: Wishbone Ash. In de tweede set stond het klassieke album “Argus” van deze band centraal, dat in 1972 werd uitgebracht.

 Klik HIER voor alle foto's....


 

Martin Turner was de stem, het gezicht en een van de oprichters van de Britse rock legende 'Wishbone Ash'. Van 1969 tot 1980 speelde hij in deze groep. In 2005 kroop het bloed waar het niet gaan kon en richtte hij Martin Turner's Wishbone Ash op.

In 2017 is het 45 jaar geleden dat het legendarische Wishbone Ash album "Argus" werd uitgebracht. Om dit te vieren kwam oprichter en leadzanger Martin Turner met zijn band naar de Achterhoek om de plaat integraal ten gehore te brengen. Uiteraard konden ook andere Wishbone Ash klassiekers niet ontbreken. Na meer dan vier decennia toert de inmiddels 68-jarige Martin Turner nog steeds de wereld over om de muziek van Wishbone Ash voort te laten bestaan. Zijn gepassioneerde stem is één van de hoofdingrediënten van de Wishbone Ash sound. De band bestaat naast Turner uit gitaristen Danny Willson en Misha Nikolic en drummer Tim Brown.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten