vrijdag 6 januari 2012

Recensies DRU Junior Reporters

Op donderdag 29 december hebben 4 DRU Junior Reporters de voorstelling Peter Pan en de Verloren Jongens van Theater Gnaffel bezocht in het theater van de DRU Cultuurfabriek. Hieronder de recensies die door de jonge reporters geschreven zijn.

Indy Kroos - 9 jaar
KUKELEKUU!! Glimlach

Peter Pan is de baas in nooitland. Samen met de verloren jongens en zijn blinkende zwaard vecht peter pan tegen kapitein haak. Hij bepaalt de regels en verliest nooit!!!

De voorstelling van PETER PAN is een fantasie verhaal.
De sfeer vond ik een beetje droevig en grappig. Het begin van de voorstelling vond ik zeker wel leuk voor de jongere kinderen maar aan het eind was het echt
voor de oudere kinderen.( er was een beetje geweld)
Ik vond ook dat de acteurs het super maar ook super goed deden!!! ik was verrast!
De acteurs waren maar met zijn tweeen voor de rest waren het alleen maar poppen..
Wat de acteurs aan kleding aan hadden,mochten ze wel wat meer hun best voor moeten doen.
Het decor waren kasten met poppen en touwen er in.
Toen ik in de zaal zat was de zaal voor de helft vol.
Allemaal met kinderen en maar een klein groepje ouders.

PETER PAN is niet geschikt voor kinderen onder de 7 jaar.....Ik vond het wel leuk als ik een beoordeling zou moeten geven dan hebben ze SterSterSter sterren wel verdient!!!!!!!
Wat ik het mooiste stukje vond was: HET VECHTEN VAN MET KAPITEIN HAAK (HET LAATSTE STUK VAN DE VOORSTELLING WAS BEST ENG VOOR DE KLEINE
KINDEREN )

beoordeling: SterSterSter sterren

Tot de volgende keer.


Eva ten Brinck - 10 jaar
Donderdag 29 december ben ik naar Peter Pan en de verloren jongens geweest in de DRU Cultuurfabriek. Toen de zaal tot meer dan de helft vol zat, begon de voorstelling. Peter Pan en de verloren jongens is een leuke theater voorstelling die gespeeld wordt door Theater Gnaffel, en is leuk voor kinderen van alle leeftijden. Deze voorstelling wordt veel gespeeld door poppen maar ook door drie Acteurs. Peter Pan’s moeder is overleden en daar is Peter erg verdrietig om. Als de echte wereld hem even te veel wordt , kraait hij als een haan en vlucht hij naar zijn zelfbedachte land “Nooitgedachtland”. Daar groeit hij niet ( Peter wil dat alles als vroeger toen zijn moeder er nog was blijft) en kan hij vliegen. Het was een leuke en goed gespeelde theater voorstelling.


Wouter Gosseling - 9 jaar
Heb je de theatervoorstelling van Peter Pan gezien?

Het is een dood normale jongen die de leider van Nooitland is. En in Nooitland heeft Peter Pan een snavel in plaats van een mond en hij is ook de leider van de verloren jongens.

Het verhaal gaat over een jongen die in twee werelden leeft maar dan niet tegelijk. En in Nooitland maakt hij heel veel avonturen mee zoals dat ze achterna gezeten worden door indianen en die door kapitein haak en zijn maten en die weer door een krokodil.

Er waren ook wel grappige scènes, bijvoorbeeld die met de indianen. En kapitein haak kan vliegen. Het is een hele leuke voorstelling en er was leuke muziek bij maar Peter Pan is best eigenwijs hoor. En er waren bij alle personen goede stemmen (steeds andere mensen deden een ander persoon) Dit is een klein filmpje ondertussen gemaakt en zonder geluid: http://www.youtube.com/watch?v=YwKLMs3pba0

En na de voorstelling heb ik de acteurs gezien in het Schaftlokaal van de Dru!

De conclusie is dat het een leuke voorstelling is met goede acteurs.


Femke Bouwens - 10 jaar
Na bijna heel Nederland te hebben doorgereisd, zijn ze aangekomen in de DRU cultuurfabriek in Ulft.

Theater Gnaffel met de voorstelling Peter Pan en de verloren jongens, met spel van Ronald Armbrust, Jawi Bakker, Elout Hol en regie van Gienke Deuten.

Peter Pan en de verloren jongens is een grappige en spannende voorstelling vol met poppen, nou moet je niet gaan denken dat het is iets zoals Jan Klaasen want in dit stuk komen de poppen echt tot leven.

Het decor is simpel maar bruikbaar voor meerdere dingen ook is het geluid en het licht goed verzorgt.

Dit verhaal gaat over een jongentje ( Peter Pan )dat vindt dat hij een held is.

Maar zijn omgeving denkt daar anders over, ze vinden hem anders en raar.

Want als de wereld te moeilijk wordt voor hem, kraait hij als een haan en vlucht hij naar zijn zelfverzonnen eiland Nooitland .

De plek waar hij de baas is en hij de regels bepaald en nooit verliest.

Kortom een spectaculair theater vol met spanning en sensatie.

Een leuk en grappig verhaal voor vooral kinderen maar ook leuk voor volwassenen.

En een leuk idee voor een dagje uit.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten